MATTEO ROSSETTI architects

MATTEO ROSSETTI architects

Sport building in Yverdon-les-Bains

Matteo Rossetti Studio

Autumn/autunno 2018

Project: “Sport building in Yverdon-les-Bains”

Place: Yverdon-les-Bains, Switzerland

Year: 2018

(en) The construction site in Yverdon is ready! Preparatory works have started for the construction of the new building. Demolition of the existing (damaged) building is going to begin this winter.


(fr) Enceinte de chantier à Yverdon! Début des travaux préparatoires pour la construction du nouveau bâtiment! La démolition du bâtiment existant aura lieu cet hiver.


(it) Cesata di cantiere a Yverdon! Sono cominciate le opere preparatorie alla costruzione del nuovo edificio! I lavori di demolizione dell'edificio esistente (pericolante)avranno luogo durante l'inverno.

 

School complex

Matteo Rossetti Studio

Summer/estate 2018

Project: “School complex”

Place: Tavannes, Switzerland

Year: 2018

(en) Prize in Tavannes!!
Matteo Rossetti architects has been awarded in an architectural competition for a new school complex in the town of Tavannes, in the Jura Bernois (Switzerland). That's the only foreign project that has been awarded.


(fr) Prix en Tavannes!!
Matteo Rossetti a gagné un prix dans le concours pour un nouveau complexe scolaire à Tavannes, dans le Jura Bernois (Suisse). Il s'agit de l'unique projet étranger qui a été primé.


(it) Premio a Tavannes!!
Matteo Rossetti architects ha ricevuto un premio nel concorso per un nuovo complesso scolastico a Tavannes, nel Giura Bernese (Svizzera). Si tratta dell''unico progetto straniero ad aver ricevuto un premio.

 

T loft

Matteo Rossetti Studio

March/marzo 2017

Project: “T loft”

Place: Milan, Italy

Year: 2015

(en) “T loft” new photos will be soon on the web. Prior to renovation, it was an uninhabitable attic with no windows, no heating, poor insulation and only one wall dividing the access corridor from the dark and dusty storage space.
The organisation of the 55m2 apartment headed immediately to an open space solution where living room, dining room, kitchen and bedroom share a unique continuous space (only the bathroom is separeted).
We imagined the open-plan kitchen and the dining table as the heart of the house, letting the home's life flow freely around it.


(it) Nuove foto del loft “T” saranno presto sul web. Un recupero di sottotetto che ha convertito un oscuro e polveroso magazzino in un luminosissimo mini loft.
L'organizzazione dei 55 mq. disponibili si è subito indirizzata verso una soluzione open space dove soggiorno, cucina e zona notte condividono un unico spazio continuo, immaginando il piano di lavoro cucina e il tavolo da pranzo come il cuore della casa attorno a cui ruota liberamente la vita della casa.

 

C apartment

Matteo Rossetti Studio

October/ottobre 2014

Project: "C apartment"

Place: Milan, Italy

Year: 2014

(en) “C apartment” refurbishment is nearly finished. Located in a 1930 villa in Milan, the apartment is made of white-washed spaces with oak wooden floors. The complete renovation of 160 sq.m. is now only waiting for furniture and Client to move in.


(it) La ristrutturazione dell’”appartamento C” è quasi terminata. All’interno di un edificio degli anni ’30, l’appartamento si compone di spazi bianchi e pavimenti in rovere oliato. L’intervento, sviluppato su 160 mq., sta ora solo aspettando l’ingresso degli arredi e del Cliente.